ZZP Pensioen

UPDATE: ZZP Pensioen vergelijken

Het ZZP pensioen is volop in het nieuws en er komen nieuwe initiatieven op de markt. Tijd om de aanbieders van ZZP Pensioen te vergelijken.

UPDATE: Brand New Day heeft een nieuwe rekening geopend voor ZZP-ers. Het verschil zit hem in de jaarlijkse beheerskosten en vaste kosten.
Vanaf een beheerd vermogen (geld op de rekening) vanaf ai??i?? 15.000,-Ai??heeft de specifieke ZZP rekening lagere kosten dan de reguliere beleggingsrekening.

Als ondernemer kun je op verschillende manieren jeAi??oudedagsvoorziening regelen. Een daarvan is het zorgen voor inkomen als je stopt met werken. Hierbij wordt over het algemeen over ‘pensioen’ gesproken, terwijl het eigenlijk om lijfrente gaat.Ai??Pensioen is een regeling tussen werkgever en werknemer, een lijfrente regel je individueel. Voor het gemak hou ik ook even de term ‘ZZP Pensioen’ aan, ook al hebben we het in feite over lijfrente.

Lijfrente kapitaal kun je opbouwen door middel van verzekeren, sparenAi??of beleggen. (of combinaties hiervan) Tijdens de looptijd hoef je over het gespaarde bedrag geen belasting in box 3 te betalen en je inleg is tot een bepaald maximum fiscaalAi??aftrekbaar.
Partijen die zich speciaal richten op het ZZP Pensioen door middel van beleggen zijn Brand New Day, Bright NL en ZZP Pensioen.
Door de term Penisoen te gebruiken wekken zij de indruk een pensioenregelingAi??te bieden. Het zijn echter alle 3 lijfrente beleggingsrekeningen!
Dat is niet goed of slecht,maar je moet het wel weten.

Welke moet je nu hebben? Hieronder een vergelijk van deze regelingen.


Logo BND

Brand New Day is al eentijdje actief. Zij leggen de nadruk op de lage kosten.
Zeker in de eerste jaren zijn zij ook het laagst in kosten, omdat zij geen vaste kosten kennen (naast het eenmalige inschrijfgeld). Alle kosten worden verrekend in een percentage over het kapitaal en de stortingen.

Op de website is vrij eenvoudig een voorbeeldberekening te maken welk eindkapitaal je bij elkaar kunt beleggen gedurende de looptijd. Je kunt kiezen uit verschillende risicoprofielen van uiterst defensief (laag risico) tot uiterst offensief (zeer hoog risico).

UPDATE: Brand New Day heeft een nieuwe rekening geopend voor ZZP-ers. Het verschil zit hem in de jaarlijkse beheerskosten en vaste kosten.
Vanaf een beheerd vermogen (geld op de rekening) van f ai??i?? 15.000,-Ai??heeft de specifieke ZZP rekening lagere kosten dan de reguliere beleggingsrekening. De ZZP rekening biedt minder belegingsvrijheid dan de reguliere rekening.

Allen jammer dat ze nu aangeven dat de rekeningen pas na de zomer werkelijk geopend kunnen worden.Het was marketingtechnisch waarschijnlijk interessant om het product nu al te introduceren.

microsoft office home & Student 2016,1 PC (Product Key Card), read customer reviews and online buy Office Home & Student 2016 Key
microsoft office home and student 2016, product key card fully installed office 2016 applications Office Home & Business 2016 Key
buy cheap genuine microsoft office 2016 product keys and learn how to upgrade to office 2016 Project Professional 2016 Key
buy microsoft office home and student 2016 product key card – 1 PC with fast shipping and top-rated customer service Visio Professional 2016 Key
buy office home and student 2016 for windows (1 User) [Product Key Card] at low price, or read our customer reviews to learn more now Office Professional Plus 2016 Key

zzp-pensioen

Hoewel zij zelfs de term ‘pensioenregeling’ hanteren betreft dit ook gewoon een lijfrente beleggingsrekening. ZZP Penisoen is een initiatief van verschillende ZZP organisaties.

In de voorbeeldberekeningen op de site gaan zij niet uit van een opgebouwd kapitaal op de einddatum, maar van een uitkering die je op pensioendatum ontvangt.Ai??Dit is bijzonder, want dat is toch echt in de toekomst kijken. Hierdoor lijkt het nog meer op een pensioenregeling (uitkeringsovereenkomst). Zeer onduidelijk, zeker voor een leek.

Er is geen keuze is beleggingsprofielen.

BrightNL

Dit is het jongste initiatief. Zij richten zich door hun verdienmodel op deelnemers die vanaf ai??i?? 170 per maand in willen leggen, of al eenAi??bestaand lijfrentekapitaal elders hebben opgebouwd.

Onderscheidend is dat je bij aanvang deelname voor ai??i??100,- 500 aandelen Bright NL moet kopen. Hierdoor heb je een soort zeggenschap in het bedrijf.

Omdat zij pas heel kort bestaan zijn er nog geen rendement voorbeelden. Er is geen keuze in het risicoprofiel, zijAi??bieden alleen een neutraal profiel.

 

De cijfers

Welke partij het beste is hangt af van jou situatie. Ze hanteren alle 3 een ander verdienmodel.
Ik heb 3 scenario’s berekend waarin duidelijk wordt wat deAi??verschillen in jaarlijkse kosten zijn gedurende de opbouwperiode.
Let wel op, het vergelijk gaat over de kosten, niet over beleggingsresultaten! (in het verleden behaalde resultaten…)

Brand New Day Bright NL ZZP Pensioen
Instap / opstartkosten ai??i?? 40,00 ai??i?? 100,00 ai??i?? 40,00
Vaste kosten per jaar ai??i?? 50,00 ai??i?? 210,00 ai??i?? 35,00
Beheerkosten over vermogen 0,25% 0,25% 0,35%
Kosten per storting 0,50% 0,07% 0,03%
Uitstapkosten 0,00% 0,05% 0,03%

Klik hier voor een uitgebreid vergelijk van de 3 scenario’s
Hierbij wordt ook een vergelijking getoond met verzekeren en banksparen.

Conclusie

Het onderscheidend vermogen tussen deze aanbieders zit toch grotendeels in het marketing verhaal. Het ‘product’ is in de basisAi??hetzelfde, met allen eenAi??eigen verdienmodel. Eerst moet je voor jezelf beslissen of beleggen iets voor jou is.Ai??Zit je meer dan 15 jaar voor je pensioendatum zou ik het zeker overwegen.

Alle 3 de partijen werken met het zogenaamde ‘lifecycle beleggen’. Hierbij wordt belegd in indexfondsen en wordt het risico van de beleggingen richting de pensioenleeftijd stapsgewijs afgebouwd, door langzaam over te gaan van aandelen naar obligaties.

Voor starters is het de eerste periode het goedkoopst bij Brand New Day met de reguliere rekening. Zij bieden als enige een keuze uit risicoprofielen. Wanneer het saldo op de rekening richting de ai??i??15.000,- gaat zijn deAi??kosten bij ZZP Pensioen lager. Omzetten van het kapitaal is vrij eenvoudig, en aangezien Brand New Day geen exit kosten heeft is dit het overwegen waard. Vanaf een opgebouwdAi??kapitaal van ai??i?? 27.000,-Ai??heeft de ZZP rekening van BND weer de laagste kosten. Ook bij verdere opbouw van vermogen blijven de kosten het laagst.
Nogmaals, dit zegt iets over de kosten, niet over beleggingsreslutaten en rendement!

De communicatie van ZZP Pensioen vind ik een beetje misleidend.
ZijAi??geven als voordeelAi??aan dat het pensioen bij langdurigeAi??arbeidsongeschiktheid gebruikt kan worden. Dit betreft een wettelijke maatregel en geldt dus voor alle 3 deze aanbieders. Daarbij moet je je afvragen of dit wel een voordeel is. Laat je hierover heel goed adviseren. Voor je het weet ben je het ene gat met het andere aan het dichten.

Heb je niks met beleggen en wil jeAi??voor zekerheid gaan? DanAi??is verzekeren een betere oplossing. Het gegarandeerde rendement ligt nu op ongeveer 3,5%. Een nadeel van verzekeren is dat het veel minder flexibel is dan de beleggingsrekeningen. Bij een verzekering sluit je een overeenkomst voor een lange periode waarbij de inleg meestal vast staat. Het eindkapitaal is gegarandeerd. Bij goede resultaten kan dit wel meer worden, niet minder. Tussentijds de inleg wijzigen of stoppen kan wel, maar is lastiger en kanAi??voor hoge kosten zorgen.

Banksparen levert op dit moment een zeer laag rendement op. Alleen als je zeer kort (minder dan 5Ai??jaar) voor je pensioendatum zit en 100% zekerheid (tot ai??i??100.000,-) wilt is dit aan te bevelen. Het huidige variabele rentepercentage ligt rond de 1,8%.

Wil je jou situatie eens doornemen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

© Mocking Verzekeringen 2014 | Rijnpolder 80 | 3991 HR Houten | 06-51172649 | mark@mockingverzekeringen.nl | KVK 60294523 | AFM 12042636